• voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
  • gratis verzending vanaf €150

Zonnepanelen

U heeft de beslissing gemaakt of u overweegt sterk zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak of in uw tuin. Een goede keuze, in het kader van de energie transitie die wij allemaal zullen gaan ervaren in de toekomst. Men zegt dan ook in dit geval: Regeren is vooruitzien!

Maar waar moet u op letten zodat u goed voorbereid de beste keuze voor uw zonnepanelen kunt maken? Er zijn een groot aantal soorten zonnepanelen dus is het belangrijk te kijken welke en hoeveel panelen u daadwerkelijk nodig heeft.

Uiteindelijk wilt u het maximale rendement uit de zonnepanelen halen om zoveel mogelijk energie te kunnen opwekken. Efficiency is dan het sleutelwoord. Er zijn zonnepanelen met een efficiency van 18%, maar ook met 16%. Kies altijd zonnepanelen met een hoge efficiency. Welke zonnepanelen de hoogste efficiency hebben, kunnen wij voor u probleemloos uitzoeken. Zo kunt u ons aanbod vergelijken en bepalen wat de beste voor u is. Wanneer u heeft gekozen voor hoogwaardige LED verlichting in uw huis is het eveneens verstandig serieus te denken aan de energiebesparing door middel van zonnepanelen. Dus twee manieren om uw energiebesparing zo efficiënt mogelijk te maken.

Belasting voordeel

BTW-Teruggaaf

Het is voor particulieren mogelijk om de betaalde btw op een zonne-installatie terug te vragen van de Belastingdienst. De BTW kunt u zelf terugvragen. Mocht u hierbij hulp willen, in samenwerking met onze fiscale afdeling, regelen wij zonder kosten de BTW-teruggaaf.

Btw betalen en ontvangen

In het jaar van de aanschaf van de zonnepanelen betaalt u over de opgewekte stroom. Afhankelijk van het vermogen van de aangesloten installatie wordt een vastgesteld bedrag (forfait) in mindering gebracht. Het volledige btw-bedrag krijgt u dus niet terug van de Belastingdienst. In de tabel staat aangegeven welk bedrag de Belastingdienst in mindering brengt bij een bepaald opwekvermogen in Wattpiek per jaar.

Ruim 100.000 particulieren hebben in de afgelopen jaren al een BTW teruggaaf gehad en dat heeft geen invloed op hun reguliere belastingaangifte.

Besparen

Wij verzorgen met veel genoegen een zonnestroom-installatie passend bij uw verbruik. Het is wel een goed idee om uw huidige verbruik onder de loep te nemen, tenslotte gaat u een investering aan voor uw huis of bedrijfspand. Is er op korte termijn een verandering in uw gezinssituatie? Ook dat is een reden om alle zaken op een rijtje te zetten. Hier zijn een aantal energiebesparende suggesties voor u op papier gezet om uw stroomverbruik te verlagen.

Wilt u graag verder geholpen worden door één van onze adviseurs? Dan kunt u contact met ons opnemen via 071 364 5335 of stuur een e-mail naar info@premiumled.nl.